zacht contrast met bakstenen huis

De woning grondig verbouwen en uitbreiden met aandacht voor licht, zicht en ruimte was de kern van de opdracht.
De aanbouwen werden gesloopt en het hoofdvolume kreeg een nieuwe indeling. De nieuwe aanbouw over 2 niveaus sluit intern naadloos aan op de bestaande woning. Langs buiten contrasteren de 2 gestapelde houten volumes op een zachte wijze met het oude bakstenen huis. Het geheel komt daardoor niet massief over. Het fijne verticaal geplaatste lattenwerk is als een fijnmazig vlies over de woning getrokken. Niet alle ramen zijn er in uitgesneden: via de open spijlen schept het zacht gefilterde licht een intieme en geborgen sfeer in het hart van de woning.

Postcode : /
Buitenbetimmering : thermisch behandeld hout (Thermowood)
Gemeente : Bierbeek
Gelabeld hout : /
Functie :
Vloer : /
Aard van het project : Renovatie en uitbreiding
Parket : /
Ligging : Vrijstaand huis
Trap : /
Structuur : massiefbouw (snelbouw) en houten roosteringen
Binnenschrijnwerk : /
Buitenschrijnwerk : /
Andere : /

Steven Peeters Architecten bvba
Steven Peeters - Tiensesteenweg, 308 | 3000 Leuven

T. 016 62 35 61
F. 016 58 08 51
E. info@peeters-architect.be
W. www.peeters-architect.be/