Originele tafel

Originele tafel

François Dedeur, architect van opleiding, houdt zich in zijn vrije tijd bezig met het ontwerpen van massief houten meubelen. Zijn eerste ontwerp kaapte meteen de eerste prijs weg op de wedstrijd Design-Bois 2009, die georganiseerd werd in de marge van de Beurs Bois & Habitat.

Lichtheid en stabiliteit
De tafel ‘Josef’ bestaat uit 3 elementen: een kader, een blad en poten die in de vorm van een ‘V’. Het originele van het concept zit in de eenvoud en de vindingrijkheid van de assemblage want geen enkel element wordt gelijmd of geschroefd. De poten worden simpelweg in de kader ingepast maar niet zoals gebruikelijk op de hoeken.

Meubilair in massief hout

In hedendaags design wordt weinig gewerkt met massief hout. Meestal zijn tafels in massief hout zwaar en hoekig. De designer heeft echter gekozen voor lichtheid en ergonomie. Reden waarom alle hoeken werden afgerond. Door het tafelblad in een kader te vatten, kon er met dunnere planken gewerkt worden.

Lokaal hout

De ontwerper maakt er een erezaak van alleen met lokaal hout te werken. Het eerste exemplaar werd uitgevoerd in esdoorn maar op vraag van de klanten werden ook al varianten in beuken, essen of eiken gemaakt.

Afmetingen

Net zoals de houtsoort kan ook de afmeting op vraag van de klant, tot maximaal 2,4 m, gewijzigd worden. Uitklapstukken zijn mogelijk.

Productie

Er werd een ontwerpmodel uitgewerkt met een schrijnwerker, die nu instaat voor de productie op vraag. Eén van de voordelen van dit model is dat ongeacht de afmetingen van de tafel de poten dezelfde blijven.

Nieuwe projecten ?

Er wordt gewerkt aan een ‘tafel voor alledag’ in de vorm van een uitvergroot broodplankje, een kapstok, en kast en een lage tafel.

Meer informatie :

Lodjî

Fabienne Castagne

10 rue Henry Linchet

5020 Flawinne

T : 081 736523

P : 0475 685671

www.lodji.be

info.lodji@skynet.be

Postcode : /
Buitenbetimmering : /
Gemeente : /
Gelabeld hout : /
Functie :
Vloer : /
Aard van het project : Nieuwbouw
Parket : /
Ligging :
Trap : /
Structuur : /
Binnenschrijnwerk : /
Buitenschrijnwerk : /
Andere : /

Lodjî (Fabienne Castagne)
François Dedeur - Rue Henry Linchet | 5020 Flawinne

T. 081/73 65 23
M. 0475/68 56 71
E. info.lodji@skynet.be
W. www.lodji.be