Eengezinswoning met beroepspraktijk – Bonheiden

De bouwvorm is in dit geval een zuivere ellips om enerzijds de bouwdiepte te benutten en anderzijds geen voor-, zij- of achterkant te definiëren gezien de omgeving die ook niet aangeeft.

Omdat wonen vanuit een binnen start en niet vanuit een buiten, is ervoor gekozen om de buitengevel te laten opgaan in zijn omgeving: onbehandeld Europees loofhout, in dit geval Lork, zal met de jaren de kleur en textuur aannemen van de schors van de omringende dennen. Door te spelen met zwarte binnengevels (geschilderd met biologische verf) werd de noodzaak aan gordijnen en andere inkijkbeperkende maatregelen vermeden zodat maximaal lichtinval kan behouden blijven. In een bos ziet men tussen de bomen, daarom zijn de ramen ook verticaal en niet horizontaal geaccentueerd.

Daardoor was het ook mogelijk integerend te ontwerpen: de dubbele hoogte van de ellipsvormige rondomrond ruimte zorgt voor een diepe lichtinval, voor de naar binnen liggende kamers noodzakelijk, maar ook om tussen de bomen te kunnen kijken.

Postcode : 2820
Buitenbetimmering : /
Gemeente : Bonheiden
Gelabeld hout : /
Functie :
Vloer : Blauwe steen (carrières du hainaut)
Aard van het project : Nieuwbouw
Parket : Padouk
Ligging :
Trap : Padouk
Structuur : Siberische Lork
Binnenschrijnwerk : /
Buitenschrijnwerk : /
Andere : /
string(10) "www.dae.be" string(10) "www.dae.be"

DAE bvba
Johan Van Rompaey - Graaf van Egmontstraat 15 bus 3 | 2800 Mechelen

T. 015 45 11 00
F. 015 43 25 26
M.
E. mail@dae.be
W. www.dae.be