Bioklimatisch huis op een hellend terrein

De woning werd echt in de heuvel ingebouwd, in dezelfde richting als de hoogtelijnen van het terrein.

Alle leefruimtes werden op het zuiden georiënteerd en alle functionele ruimtes zijn langs de noordkant tegen de heuvel geplaatst.

De woning bestaat uit een een groot hoofdgebouw met een hellend dak en secundaire volumes met een plat dak (rotonde woonkamer, bureau en garage).

Het volume van de garage, aan de achterzijde, werd opgetrokken in metselwerk om de grond van de heuvel tegen te houden en de bouw van de rest van het huis in houtskeletbouw mogelijk te maken.

Het dak van de garage ligt door zijn ligging op haast dezelfde hoogte als het terrein.

Mengeling van houten gevelbekleding (ceder) met lokale zandsteen (bruin tot geel).

Naast de ‘bioklimatische’ inplanting werd het gebouw ook uitgerust met alle recente technologie steunen op ‘hernieuwbare energie’ : pelletkachel, gecontroleerde mechanische ventilatie, Canadese put (aardwarmtewisselaar), thermische zonnepanelen, domotica.

Postcode : 4190
Buitenbetimmering : Ceder behandeld
Gemeente : FERRIERES
Gelabeld hout : /
Functie :
Vloer : Vuren
Aard van het project : Nieuwbouw
Parket : /
Ligging :
Trap : /
Structuur : Vuren
Binnenschrijnwerk : /
Buitenschrijnwerk : Afzelia behandeld
Andere : /
string(24) "www.architecture-bois.be" string(24) "www.architecture-bois.be"

ARCHITECTURE & BOIS
Eric Lamblotte - Rue Marie Louise 22 | 4910 THEUX

T. 04/3613113
F. 04/3671387
M. 0476/238311
E. architecture-bois@skynet.be
W. www.architecture-bois.be